Onder behandeling bij een diëtist, hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? Nadat u contact met mij heeft gelegd (telefonisch of via het contactformulier) maken we een afspraak voor de intake.

Intake
Tijdens de intake van ongeveer 75 minuten bespreken we uw wensen en doelen. Ik noteer persoonsgegevens en we lopen uw medische achtergrond door. Daarna noteer ik uw huidige voedingspatroon. Waarom zult u denken? Het is belangrijk dat het nieuwe voedingspatroon -wat u gedurende de behandeling gaat ontwikkelen- goed aansluit op uw huidige patroon. Op deze manier is het veel beter vol te houden en uiteindelijk te integreren in uw leefpatroon. Na het noteren van het huidige voedingspatroon stellen we een advies op, toegespitst op uw wensen en doelen. Hierbij houden we rekening met uw huidige leefpatroon en bijvoorbeeld werkomstandigheden. Naast het advies krijgt u alternatieven en informatie mee om thuis rustig nog eens na te lezen.

Meenemen naar het eerste consult:

  • Geldig legitimatiebewijs;
  • Verzekeringspasje;
  • Verwijsbrief als u die heeft ontvangen van uw verwijzer.

Vervolgconsulten
Het eerste vervolgconsult vindt doorgaans 3-4 weken na de intake plaats. Daarna bepalen we samen wanneer het volgende vervolgconsult plaatsvind, dit hangt af van de klacht en de mate van begeleiding. Indien u tussentijds vragen heeft kunt u altijd contact opnemen om deze te bespreken, dit kan telefonisch of per e-mail.
Bij de vervolgconsulten van 15 tot 30 minuten bespreken we uw bevindingen en mogelijke knelpunten. We zoeken oplossingen voor obstakels die we onderweg tegen komen en tevens is er ruimte om vragen te stellen. Naarmate de behandeling vordert leert u steeds meer over producten en of deze wel of niet geschikt zijn voor u.

Resultaat
Wanneer uw doel is bereikt zijn we aan het einde van de behandeling beland. U kunt de kennis die u heeft opgedaan tijdens de consulten zelf toepassen en een gezond eetpatroon handhaven. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen wanneer u vragen heeft!